nieuwsoverzicht

6 top tips voor gezonde medewerkers

22 januari 2019

Een nieuw jaar is altijd het startsein van goede voornemens. Minder stress, stoppen met roken, afvallen, sporten, meer tijd voor familie… kortom, gezonder leven en meer balans. Deze voornemens zijn ook goede signalen naar een bedrijf toe. Hieronder wat tips voor gezonde medewerkers:

1. Waardering
Nog boven een hoger salaris en meer vrije tijd vinden medewerkers waardering belangrijk. Spreek regelmatig je waardering uit naar je medewerkers. Dit verbindt en motiveert en verhoogt het werkplezier.

 2. Aandacht voor balans
Vraag je medewerkers hoe zij balans houden in werk en privé en blijf dit regelmatig vragen. Aandacht geven aan de situatie van medewerkers is altijd goed en zo kun je signalen vroegtijdig opvangen en hier preventief op reageren.3. Bewegen op kantoor
Als er een wedstrijd zitten werd gehouden, zouden de Nederlanders goed scoren! Zitten is bewezen schadelijk voor je gezondheid. Onderbreek het zitten elk uur met staan en lopen.

4. Ondersteunen
Veel medewerkers wensen een betere evenwicht tussen werk en privé. Probeer dit waar mogelijk te stimuleren door bijvoorbeeld een training aan te bieden (op het gebied van bijvoorbeeld stress reductie of mindfulness) of laat de medewerkers de werktijden op hun eigen andere manier indelen.


5. Bevorderen gezondheid
Vitale en gezonde medewerkers zijn heel belangrijk voor een bedrijf. Bespreek dit onderwerp met de medewerkers en speel in op de reacties. Korting op een sportschool abonnement kan aangeboden worden in de werkkostenregeling en hulp bij stoppen met roken is ook zo geregeld. Kleine moeite, groot plezier!   


6. Preventief aan de slag met werkstress
Werkstress ontstaat vaak doordat medewerkers te weinig steun of autonomie krijgen, of door een gebrek aan competenties. Het is heel belangrijk om, per medewerker, goed te kijken naar de factoren die een rol spelen. Inventariseer en bespreek het met de medewerker en onderneem samen actie.  

 

 

 

Artikel geschreven door: Kirsten Boerland 
Nieuwsgierig hoe we je kunnen helpen met je HR en Salarisadministratie? Neem contact op.

Meer over dit onderwerp: de ideale werkplek

nieuwsoverzicht

Top